2009. február 4., szerda

Békés Rozi illusztrációi - Viki gyűjti

1980-ban végzett a Magyar Iparművészeti Főiskola (ma MOME) könyvművészeti szakán. Azóta grafikusként, illusztrátorként és animációs film készítőként dolgozik. Számos mese-, ifjúsági- és tankönyvet illusztrált, valamint évek óta saját rajzokat és művészkönyveket készít. A ’90-es években jelmez- és díszlettervezőként is tevékenykedett színházban és filmben.

Tagja a Magyar Illusztrátorok és a Magyar Művészkönyv Alkotók Társaságának, mely csoportokkal már számos kiállításon vett részt.
Többször kapott „Szép Magyar Könyv” díjat.

A Magyar Iparművészeti Egyetem (MOME) Doktori Iskolájának hallgatója. 1978-1983 Bódy Gábor filmjeiben dolgozott grafikusként, tervezőként 2006-ban barátaival létrehozta a Színhely Galériát a Várfok utcában, ahol folyamatosan állíják ki munkáikat. Ez év tavaszán mint DLA hallgató, Erasmus-ösztöndíjjal a bécsi Angewandte-én tanult a képgrafikai stúdió hallgatójaként.
Illusztrációkat készít a Móra és a Tankönyvkiadó számára.
Befejezte a DLA tanulmányi szakaszát.
2007-től tanít a Dekoratőr Iskolában és illusztrációs munkákat, saját rajzokat, grafikákat készít. 2008-bn Pécsett a Bóbita Bábszínházban „Absztrakt Színház” címmel, Erdély Dániellel, valamint Góbi Ritával és társulatával egy absztrakt színházi kísérletet hoztak létre a Bauhaus-színház szellemében.
A palacsintás király” címú mesekönyv illusztrálása Kertész Erzsébet sorozat a Móra kiadó számára. Elkészült a „
Szeretnék beszélgetni című rajzfilmje.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése